Training Mindfulness voor kinderen


Stress en ongemak horen bij het leven. Hoe een kind daar mee omgaat bepaalt grotendeels de kwaliteit van zijn/ haar leven. Hoe gaat je kind met moeilijkheden om? Hoe reageert je kind als het leven niet loopt zoals zij/ hij wenst? Sommige kinderen kunnen stress en tegenslag van zich af laten glijden. Het zijn vaak geboren optimisten. Anderen hebben het daar moeilijk mee. Ze blijven onaangename gebeurtenissen afspelen in hun hoofd, wat spanningen alleen maar groter maakt. Vaak geef je het welgemeende advies: Laat los. Maar hoe doe je dat? Het goede nieuws is dat je kind dat kan leren. Mindfulness biedt je kind een concrete methode aan. Mindfulness is heel eenvoudig. De basis is aandacht geven aan het enige moment dat je hebt, het huidige moment. Veel van onze aandacht gaat vaak verloren in wat we nog moeten doen, wie we zouden moeten zijn, waar anderen aan zouden moeten voldoen. Het gevolg is dat we het 'hier en nu' missen. Mindfulness leert je kind thuiskomen in het nu, in al haar wezenlijke facetten, in haar hoogtes en haar laagtes, mooie en moeilijke tijden.

Mindfulness leert je kind heel eerlijk te kijken naar zichzelf en naar zijn/ haar leven. Past de wereld zich aan hun wensen aan? Nee, veelal lopen dingen helemaal anders dan gepland. Stress en ongemak zijn het gevolg. Mindfulness leert je kind hoe het met stress of tegenslag om kan gaan. In mindfulness wordt een diepe mildheid gecultiveerd met het leven, ook als het moeilijk loopt. Helpt het om te vechten? Nee, strijd brengt alleen meer strijd en ongemak. In mindfulness leert je kind, het moment volledig te acepteren zoals het is. Dit vormt een basis om gericht verder zijn/ haar koers te kunnen bepalen voor het volgende moment.

Deze cursus is bedoeld om je kind te leren surfen over de golven van het leven. Je kan je kind niet altijd beschermen. Het moet op zijn eigen benen leren staan. Ook al wensen we onze kinderen het allerbeste toe en hopen we dat alles goed zal gaan, we weten dat dit jammer genoeg niet strookt met de realiteit. Ook uw kind kan het moeilijk hebben of voor uitdagingen komen te staan. Op school, met vrienden, tijdens de vrije tijd of soms zelfs thuis. Er is niemand voor wie het altijd en overal perfect loopt.

Deze cursus is bedoeld om je kind de nodige bagage te geven om met moeilijkheden om te gaan. Je kind kan leren van binnenuit een kracht op te bouwen om meer zelfvertrouwen, rust, optimisme en creativiteit te vinden.

De cursus kan individueel of in groepsverband gevolgd worden. Voor meer informatie en/ of andere vragen kunt u het beste contact met mij opnemen