Andere leerproblemen

Naast dyslexie en/ of dyscalculie kan het ook zijn dat uw zoon en/ of dochter een meer algemeen leerprobleem heeft. Dyslexie en dyscalculie zijn geen algemene maar meer specifieke leerstoornissen.

Er zijn verschillende oorzaken voor een meer algemeen leerprobleem. Het kan zijn dat de concentratie erg zwak is, het werkgeheugen niet optimaal benut wordt of ontwikkeld is, dat er te veel spanning is op school of thuis, dat er sprake is van faalangst of bijvoorbeeld dat er sprake is van een neurologisch deficiet. Dit zijn enkele verklaringen voor een leerprobleem, vanzelfsprekend zijn er meer oorzaken waardoor uw zoon/ dochter een leerprobleem heeft.

Wanneer u of de school het vermoeden heeft dat er sprake is van een meer algemeen leerprobleem, kan het zinvol zijn uw zoon en/ of dochter te laten onderzoeken op verschillende aspecten die voor leren noodzakelijk zijn. U kunt daarbij denken aan intelligentie testen, concentratie testen, neurologische testen of testen om de leervoorwaarden te onderzoeken. Voor veel van deze testen kunt u bij mij terecht.